Op zoek naar het complete plaatje - interview met Marc van DSIT

Marc, Sales Manager bij DSIT vond een marketeer met WisePeople

In de huidige arbeidsmarkt is het aantrekken van de juiste mensen een grote uitdaging. Organisaties zoeken een match op zowel functie-inhoud als op persoonlijkheid. Vaak wordt er eerst gekeken naar de inhoudelijke fit, maar wat als je het omdraait? Eerst kijken naar een persoonlijke klik en daarna pas de functie? DSIT, specialist in serverkasten, besloot deze 'omgekeerde' werving aan te gaan in samenwerking met WisePeople. Marc: "Het was best een uitdaging, maar door in gesprek te gaan met WisePeople kwamen we samen tot een goede oplossing."

Marc ter Horst is sinds 2021 verantwoordelijk voor de marketing en sales binnen DSIT. Zijn doel is de groei en professionalisering binnen het bedrijf te ondersteunen. Gedurende deze tijd heeft Marc het team uit weten te breiden met vijf mensen. Marc: "We groeien hard en gezond. Om in dat tempo door te kunnen blijven groeien was een uitbreiding van het marketingteam nodig. Zo begon onze zoektocht naar een nieuwe marketingcollega."

Goede fit met het team 

Zowel het vaststellen van het profiel als de zoektocht was moeilijker dan verwacht. Maar één ding stond vast: een persoonlijke klik met een potentiële nieuwe collega is het állerbelangrijkste. Marc: "Omdat we maar één marketeer in dienst hadden waren we best flexibel in hoe we het team verder konden aanvullen. Een precies profiel op kennis en kunde hadden we daardoor nog niet. Belangrijker was het dat de persoon goed bij ons bedrijf past op persoonlijk vlak."

Brede oriëntatie

Met dit in gedachten kwam Marc via hun online marketingpartner Adwise in contact met WisePeople. Marc: "Tijdens het eerste gesprek met Gijs en Sanne van WisePeople bespraken we onze behoeften en werd het steeds duidelijker welke samenstelling van het team we zochten. We hebben een sterke mens-focus en vinden het belangrijker dat een nieuwe collega goed in ons team past dan dat diegene aan allerlei harde inhoudelijke eisen voldoet."

Sanne: "Omdat de rol inhoudelijk nog erg gevormd kon worden, hebben we ons wat breder georienteerd en meerdere profielen voorgesteld. Door meerdere kandidaten te spreken werd het beeld van de juiste match steeds helderder."

Persoonlijke klik geeft de doorslag

Na het spreken van deze kandidaten konden we ons meer gaan focussen op marketeers die affiniteit hadden met content, SEO of marketplaces. Met dit profiel voor ogen ging het team van WisePeople op zoek naar geschikte kandidaten. En toen was daar… Juliët! 

Marc: "We voerden twee gesprekken met Juliët waarin we veel over haar wensen en ambities hebben gepraat en vonden in haar een uitstekende match met DSIT. Ze covert een deel van de functie-eisen waar we naar zochten, maar uiteindelijk was het de persoonlijke klik die de doorslag gaf."

Juliët kwam vanuit het traineeship van WisePeople en Adwise terecht in onze poule van Digital Masterminds. Marc: "Met het traineeship heeft Juliët al een solide basis binnen marketing. Ze weet waar haar interesses liggen en de kennis die ze heeft opgedaan past ze nu toe bij ons in haar rol als Content Marketeer."

In contact met kundige professionals

Op de vraag of Marc de samenwerking met WisePeople zou aanraden aan andere organisaties twijfelt hij geen seconde. Marc: "Ja, zonder meer! Je kunt geluk hebben en goede nieuwe werknemers vinden via je eigen netwerk, maar door jullie expertise weet je zeker dat je in contact komt met vakkundige professionals. En met WisePeople in combinatie met Adwise trek je volgens mij zeker de mensen aan die je wilt hebben."

Vast in dienst of detachering

Juliët is via de Executive Search service van WisePeople vast in dienst gekomen bij DSIT. Maar we bieden ook meer flexibiliteit, met Detachering en Inhouse Services. Marc geeft zijn tip: "Voor organisaties die het beoordelen van kandidaten lastig vinden, werkt detachering juist heel goed. Als je iemand tijdelijk in dienst krijgt kun je écht ervaren of diegene bij je bedrijf past."

Marc sluit af: "Wij zijn dik tevreden, dit was een hele mooie plaatsing! Als het marketingteam weer uitgebreid moet worden zouden we zeker weer contact met WisePeople opnemen."

Jouw marketingteam uitbreiden?

Kun jij ook hulp gebruiken bij het opzetten of uitbreiden van jouw marketingteam? Weet je nog niet welke functie de beste aanvulling is voor je huidige team? Of heb je vooral ondersteuning nodig bij het werven en selecteren van de ideale kandidaat? We helpen je hier graag bij.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking >