Kies altijd voor ontwikkeling - Interview Gijs Westerbeek, CEO WiseFundaments Group

Je bekijkt op dit moment een oudere story. De inhoud hiervan kan verouderd zijn. Bekijk hier onze laatste stories
Gijs Westerbeek, CEO

Bedrijven succesvol maken en op voorsprong zetten in hun markt, dát is de passie van Gijs die de drijvende kracht vormt achter zijn ondernemingen. Hoe kun je je als bedrijf het beste ontwikkelen? Hoe bouw je een bedrijfscultuur op? "Dat doe je met mensen!", aldus Gijs. Met WisePeople bouwt hij aan een groot netwerk vol Digital Masterminds, waarmee hij bedrijven ondersteunt in hun interne ontwikkeling. Of je nou werkgever bent of professional, lees hier de visie van Gijs op duurzame ontwikkeling en groei, zowel van mensen als organisaties.

Even voorstellen

Dit is Gijs Westerbeek en hij is CEO van de WiseFundaments Group, bestaande uit:

En verder:

  • Gijs is 40 jaar oud;
  • Woont in Hengelo met zijn vrouw en twee kinderen;
  • Heeft in 2005 samen met zijn compagnon Jeroen de Digital Agency Adwise opgericht;
  • Richtte daarnaast in 2014 Adwise Academy en WisePeople op, als zusterondernemingen van Adwise.

Achtergrond

Gijs studeerde Commercieel Technische Bedrijfskunde met als specialisatie Bouwmanagement. Tijdens zijn afstuderen deed hij praktijkervaring op in digital marketing en leerde veel over de waarde van zoekmachinemarketing. Gijs vertelt hierover: "Omdat ik van mezelf al technisch inzicht heb, snapte ik heel snel hoe je zoekmachinemarketing in kan zetten om bedrijven te helpen succesvol te zijn. In die tijd stelde digital marketing nog niet zo veel voor. Marktplaats ontstond in die periode, en al snel dacht ik: dat kan ik zelf ook! Met een flinke dosis ondernemerschap en passie heb ik toen samen met twee kameraden voor het eerst een eigen platform opgezet."

Arbeidsbemiddeling

Nadat hij in 2004 afstudeerde, ging Gijs werken in de arbeidsbemiddeling bij een detacheringsbureau op het gebied van bouw en techniek. Gijs: ‘"k was heel creatief in het bemiddelen, ik kende veel mensen en wist ze goed aan elkaar te verbinden." Gijs was helemaal thuis in deze branche. Hij werkte er in totaal drie jaar en verbrak in deze periode alle records binnen het bedrijf. Ondertussen was hij, samen met zijn compagnon Jeroen ter Laak, in de avonduren begonnen met het oprichten van Adwise. Hij combineerde dit een jaar lang met zijn werk in arbeidsbemiddeling, maar realiseerde zich dat hij fulltime voor Adwise wilde gaan. Nu, 17 jaar, 130 medewerkers en talloze nationale én internationale prijzen later, is Adwise een begrip in de wereld van digital. 

Nauwe samenwerking

"De ambitie om iets met arbeidsbemiddeling te doen binnen Adwise is er vanaf het begin al geweest," aldus Gijs. "Voordat we WisePeople hebben opgezet hielden we ons binnen Adwise al langere tijd bezig met het samenbrengen van professionals. Bedrijven op voorsprong zetten in hun markt middels creatieve oplossingen en slimme innovaties samen met de juiste mensen, dát is altijd het doel geweest van Adwise. Juist doordat we met Adwise en WisePeople nauw met elkaar samenwerken, versterken we elkaar en helpen we onze klanten om écht duurzaam resultaat te boeken."

Voorsprong pakken en behouden

Een supermooie missie, maar hoe realiseer je dit? Gijs gelooft dat het van essentieel belang is dat je intern blijft ontwikkelen. Gijs: "Om ervoor te zorgen dat een bedrijf een duurzaam concurrentievoordeel opbouwt, is het belangrijk dat het inhouse team steeds bekwamer wordt. Hierin is Inhouse Agency Building (het bouwen van een agency-onafhankelijk team binnen een organisatie) essentieel, want de beste mensen zorgen voor de beste resultaten. En voor de versnelling, daar waar we als agency veelal de benchmark, strategie en slimme innovaties leveren. Pas dan kun je die voorsprong pakken en behouden, en dan kun je écht verder bouwen."

De beste mensen zorgen voor de beste resultaten

En dan heb je mensen nodig, wie kan daar nou beter bij helpen dan wij? Vanuit deze gedachte is WisePeople ontstaan. Welke skills heb je op welk moment in de groei inhouse nodig? Hoe bouw je een succesvolle bedrijfscultuur op? Met WisePeople wil Gijs zijn klanten ondersteunen op deze gebieden. Gijs: "Uiteindelijk is onze business mensenwerk. Wij kennen veel professionals, weten waar ze zitten en kunnen snel bij ze zijn. Daarom kunnen we actiever werven en een groter marktgebied bereiken voor een bedrijf." Om dit netwerk verder op te bouwen en de organisatie te laten groeien is Sanne in 2021 begonnen als Manager van WisePeople.

Daarnaast benadrukt Gijs dat juist de samenwerking tussen WisePeople en Adwise super waardevol is in het maken van de juiste match tussen professional, organisatie en functie. "Wij kunnen alle experts binnen Adwise betrekken bij de zoektocht naar de juiste persoon. We zijn hiermee in staat om een vakinhoudelijke assessment van iemands competenties te doen. Zo heeft een organisatie meer zekerheid dat ze de juiste expertise in huis halen!" 

"Plezier hebben in je werk én je tegelijkertijd maximaal kunnen ontwikkelen, dát is de gouden formule voor een succesvolle carrière."

De gouden formule

Met WisePeople wil Gijs ervoor zorgen dat digital professionals op een plek komen te werken waar hun talenten het beste tot uiting komen, en waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Plezier hebben in je werk én je tegelijkertijd maximaal kunnen ontwikkelen, dát is volgens hem de gouden formule voor een succesvolle carrière. Gijs: "De omgeving waarin iemand werkt heeft heel veel invloed op zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Bij WisePeople kijken we welk bedrijf en welk ontwikkelingstraject bij iemand past, zodat mensen in een werkomgeving terecht komen waar hun ambities erkend en gewaardeerd worden." 

Het advies van Gijs voor professionals?
"Kies altijd voor ontwikkeling! Op lange termijn profiteer je daarvan. En kies voor de juiste plek om je te ontwikkelen, dat is allesbepalend voor jouw carrière en je waardeontwikkeling op de arbeidsmarkt." Vanuit WisePeople willen we faciliteren in deze persoonlijke ontwikkeling van de professionals die aan ons verbonden zijn.

Ben jij werkgever?
Gijs: "Zorg ervoor dat jouw medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Met Adwise Academy bieden wij cursussen, opleidingen en programma's waarmee we de ontwikkeling en groei van jouw team ondersteunen. Hierdoor vergroot je de impact van je team en blijven de mensen gemotiveerd om bij je te blijven werken."

Kies jij ook voor ontwikkeling?

Kun jij hulp gebruiken bij het opbouwen en ontwikkelen van een sterk inhouse team? Wij helpen je hier graag bij! Op basis van Inhouse ServicesDetachering en Executive Search bieden wij jouw organisatie hulp met de inzet van digital masterminds. 

Of ben jij juist digital professional en op zoek naar een nieuwe uitdaging, op een plek waar je jouw passie kwijt kunt en waar jij je maximaal kunt ontwikkelen? Stuur ons dan een berichtje, we denken graag met je mee!