De investering dubbel en dwars waard

Development programma Adwise Academy

Dijkman Zonne-energie is een specialist in duurzame energie en levert diverse soorten zonnepaneelinstallaties. Toen Hans Bosch, Sales Manager, drie jaar geleden bij Dijkman Zonne-energie kwam was er nog geen marketingafdeling. Ze maakten een strategisch marketingplan met Adwise en gingen de samenwerking aan met WisePeople voor de zoektocht naar marketeers voor hun eigen inhouse team. Zowel Alice, Anique en Jeroen gingen via WisePeople bij Dijkman Zonne-energie aan de slag.

DE ZOEKTOCHT

Hans: ‘Onze eerste marketingcollega startte met het project van een nieuwe merknaam en -uitstraling. Ter ondersteuning hadden we iemand nodig die tijdelijk het stukje Social Media op zich kon nemen. Via WisePeople ging Alice bij ons aan het werk op basis van Inhouse Services.’ Daarnaast ging Dijkman Zonne-energie op zoek naar iemand die hen vast en fulltime kon gaan versterken.

Alleen ging die zoektocht niet zoals ze hadden gehoopt. Hans: ‘Ondanks dat we erg tevreden over de service van WisePeople zijn, wilden we ook eerst zelf proberen om iemand te vinden. We zijn een kleine organisatie en denken goed na over elke uitgave die we doen. Helaas ging de zoektocht minder makkelijk dan gedacht en zijn we toch weer met WisePeople in gesprek gegaan. De kwaliteit en het niveau dat geleverd wordt in combinatie met het vertrouwen door de samenwerking met Adwise maken dat de investering het voor ons dubbel en dwars waard is.

EXECUTIVE SEARCH

Hans: ‘Op het moment dat we met Sanne in gesprek gingen was er niemand die de marketingafdeling runde en hadden we snel iemand nodig. Het moest dus echt iemand zijn die al een aantal jaar ervaring had, zelfstandig aan de slag kon en de samenwerking met Adwise kon oppakken.Sanne: ‘We hebben samen gekeken naar wie het beste bij hen zou passen: op het gebied van kennis & kunde én op het gebied van persoonlijkheid. Na een uitgebreide voorselectie hebben we twee kandidaten voorgesteld, waaronder Jeroen Koole.

Hans: ‘Marketing is niet mijn eigen vakgebied, inhoudelijk kan ik dus iemands expertise minder goed beoordelen. Sanne kan dit wel, dus het vertrouwen dat deze twee kandidaten konden was ze zeiden dat ze konden was er helemaal. Voor mij was het dus vooral belangrijk dat de persoonlijke klik er was en dat het karakter ook met de organisatie matcht. Het gevoel bij Jeroen was meteen goed!’

OP ROLLETJES

Hans: ‘Nu Jeroen er is loopt alles op rolletjes. Je ziet meteen dat het effect onwijs groot is. Het contact met Adwise verloopt soepel en de leadstroom is constant. Precies waar we op hoopten.’ Tegelijkertijd met Jeroen startte onze Digital Mastermind Anique ook bij Dijkman Zonne-energie voor één dag in de week. Anique is de ondersteunende kracht en neemt social media op zich. Lees hier het verhaal van Anique!

AANRADERTJE?

Hans: ‘Absoluut! De communicatie met WisePeople is prettig, ze zijn niet dwingend en altijd open en eerlijk. Als het niet kan, dan kan het ook niet en daar zijn ze dan ook meteen duidelijk in. Dat werkt fijn. Via WisePeople hebben we goede werknemers binnen gekregen waar we super tevreden mee zijn. Ook is het fijn dat er na een maand nog een evaluatiemoment is, dat er gecheckt wordt of het écht allemaal goed gaat. Daardoor bouw je een relatie op en is het altijd erg persoonlijk.’ 

Of Hans ons een cijfer kon geven was een lastige… Hans: ‘Ik heb nog nooit een 10 gegeven, want er kon áltijd wel iets beter in mijn ogen. Maarja als iets goed is, is iets goed, dus in dat geval is het een 8 op een schaal van 8, haha!'


Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het opzetten of uitbreiden van jouw marketingteam?
Er zijn verschillende opties mogelijk: op basis van Inhouse Services, Detachering en Executive search. Neem contact op, dan gaan we graag met je in gesprek om te kijken hoe we kunnen helpen.

DE ONGESCHREVEN BEHOEFTE

Marcel: ‘Door veranderingen binnen de organisatie kwamen er andere behoeften voor het profiel van de marketing positie. Van digital marketing meer gericht op allround en branding. We waren hier nog zoekende in, maar eigenlijk op dat moment bracht Elina ons in contact met Bianca. Elina wist goed de link te leggen met wat we precies zochten, ook de ongeschreven behoeftes die je uit een gesprek haalt. Echt complimenten dat ze dat heeft doorzien. Want de ervaring van Bianca was precies wat ik op dat moment zocht, namelijk in in sales en branding. Alles kwam mooi samen.’

METEEN RAAK

Bianca: ‘Ik had niet eerder met een bureau als WisePeople gewerkt. De begeleiding was erg fijn, ik kon altijd bellen of mailen met vragen. Daarnaast denk ik niet dat ik deze functie zelf had gevonden. Better Being Company is een Amerikaans bedrijf van oorsprong en wereldwijd een grote speler in de markt, maar de employer branding in Nederland was nog minimaal. Dan is het handig dat je via WisePeople alle informatie krijgt die je nodig hebt. Deze vacature was ook de enige die Elina aan mij voorlegde, ze voelde goed aan dat dit het beste bij mij zou passen.

Bianca raadt het andere professionals die zich oriënteren op een vervolgstap zeker aan om in contact te komen met WisePeople. Bianca: ‘Ik vond het soms lastig om de controle uit handen te geven, je wordt immers voorgesteld door een derde partij i.p.v. dat je direct zelf solliciteert. Maar het heeft echt goed uitgepakt en ik ben achteraf super blij met het resultaat!’

EEN UNIEKE MATCH

Ook voor Elina was het bijzonder om mee te maken dat alles zó op z’n plek viel. ‘De juiste persoon, precies op dat moment beschikbaar, met ervaring in de branche én een organisatie die openstaat om het functieprofiel aan te passen naar iemands ambities en interesses. Als er dan ook nog een persoonlijke klik is en iemand goed in het team blijkt te passen, gaat bij ons echt de vlag uit. Een unieke match! Dit maakt ons werk zo ontzettend bijzonder en waardevol, letterlijk een win-win-win situatie.’

Ook op zoek naar een nieuwe baan?

Maar zit jij nog in dubio over wat je precies zoekt binnen (digital) marketing? Stuur ons een berichtje! We denken graag met je mee. Wie weet vinden we ook jouw perfecte match!

Wil jij ook jouw marketingteam uitbreiden?

Maar weet je nog niet welke functie de beste aanvulling is voor je huidige team? Laat het ons weten, ook dan gaan we graag met je in gesprek om te kijken hoe we kunnen helpen.