5 vooroordelen over detachering van marketingpersoneel

Als je versterking nodig hebt voor je marketingteam, denk je waarschijnlijk niet direct aan detachering. Niet zo gek, want iemand vast in dienst hebben heeft bij veel bedrijven nog steeds de voorkeur. Dit komt doordat er nog altijd veel vooroordelen over detachering bestaan. Die helpen we graag de wereld uit. Wij zien namelijk dat het inhuren van marketing professionals via detachering in veel gevallen juist de beste en meest waardevolle strategie is.

Vooroordeel 1
Marketing detachering is veel duurder dan vaste medewerkers

Een veel gehoord vooroordeel over detachering is dat het stukken duurder is dan zelf een marketeer aannemen. Als je puur naar de maandelijkse kosten kijkt, lijkt dat misschien zo. Maar vergeet niet dat je als werkgever een heleboel gerelateerde kosten hebt als je iemand zelf in dienst neemt. Denk bijvoorbeeld aan de resources die je nodig hebt voor werving & selectie, de inwerkperiode, kosten voor sociale premies en verzekeringen, doorbetaling bij ziekte, training en doorontwikkeling. 

Alle kosten inbegrepen

Bij detachering zijn de tarieven transparant. Je weet vooraf waar je aan toe bent. Op- en afschalen is een stuk makkelijker. En bijkomende kosten zijn allemaal inbegrepen. Bij WisePeople zitten onder andere doorbetaling bij ziekte, training en doorontwikkeling bij de prijs in. Dus detachering lijkt misschien duurder, maar onderaan de streep scheelt het niet heel veel en je profiteert wél van alle bijkomende voordelen.

Vooroordeel 2
Gedetacheerde marketeers zijn minder betrokken bij de organisatie

Dit vooroordeel hoeft zeker niet waar te zijn. Betrokkenheid komt van twee kanten en daar heb je als werkgever ontzettend veel invloed op, ook als je via detachering een marketing specialist inhuurt.

Organisatie bepaalt betrokkenheid

Vraag jezelf af: Zie jij de gedetacheerde als een echt onderdeel van het team? Wat doet jouw organisatie om medewerkers te betrekken? En wanneer vind jij een collega betrokken? Is het belangrijker dat iemand bij alle borrels is, of dat hij/zij gefocust toewerkt naar de gestelde doelen? Als werkgever kun je zelf veel doen om de gedetacheerde bij jouw organisatie te betrekken. Nodig hem/haar uit voor bedrijfsbrede vergaderingen en sessies, teamuitjes en de gezamenlijke WhatsApp groep.

Frisse blik en snel resultaat

Ook als ingehuurde marketing professionals zich minder aan de organisatie hechten dan vaste medewerkers, brengt dat positieve kanten met zich mee. Detacheerders komen bij jouw bedrijf met een duidelijk doel. Ze hebben een frisse blik op de organisatie, hoeven minder rekening te houden met interne politiek en zijn gewend om snel resultaten te behalen. Het zittende team is altijd blij met de extra expertise en/of handjes, zonder dat ze competitie voelen. En omdat detacheerders (deels) op locatie zitten, krijgen ze genoeg mee van het reilen en zeilen op de werkvloer. 

Match op cultuur

Is hoge betrokkenheid voor jou echt een must, geef dat dan aan bij de detacheringspartij. Zij kunnen goed inschatten welke marketingprofessional qua persoonlijkheid het beste bij de cultuur van jouw organisatie past. Iedereen heeft baat bij een kwalitatief goede match.

 

.

.

"Kandidaten voor Inhouse Services die 1 of 2 dagen per week bij de opdrachtgever zitten, moeten ermee om kunnen gaan dat ze voor verschillende bedrijven werken. Wij letten er altijd goed op of iemand daar het juiste type persoon voor is."
- Elina, Recruitment Consultant bij WisePeople

Vooroordeel 3
Detachering is alleen geschikt voor kortlopende projecten

Dit is zeker niet waar. Ten eerste werken niet alle gedetacheerden op projectbasis. Ten tweede is detachering ook voor de lange termijn een prima oplossing. Of detachering een goede oplossing is voor jouw organisatie, heeft meer te maken met de expertise die je nodig hebt dan de duur van de overeenkomst. 

Specialismen uitbreiden

Heb je nu vooral allround marketeers in dienst en groeit jouw organisatie? Dan wil je jouw team uitbreiden met één of meer specialismen. Denk aan Advertising, Content, Branding, E-commerce, Marketing Automation en meer. Je kunt zelf op zoek gaan naar een professional die specialist is in alles (spoiler: die bestaat niet), of voor iedere specialisatie een extra medewerker aannemen. Naast dat dat flink in de papieren loopt, heb je misschien nog niet voldoende werk liggen voor een volledige functie. In zo’n geval is het veel slimmer om parttime specialisten in te huren op basis van detachering. Op die manier kun je hun expertise inzetten zo veel als nodig is en hoef je niet voor een fulltime specialist te betalen. 

Flexibel op- en afschalen

Bij WisePeople detacheren we marketing professionals gemiddeld tussen de 3 en 12 maanden. Soms langer, maar nooit korter. Het komt regelmatig voor dat een opdracht verlengd wordt omdat het project wordt uitgebreid of er direct een vervolgproject achteraan wordt gestart. Het voordeel van detachering is dat je de overeenkomst als werkgever oneindig kunt verlengen, zonder dat je de medewerker een contract voor onbepaalde tijd moet bieden. Zo krijg je de juiste professionals op het juiste moment zonder je zorgen te maken over wat de toekomst brengt.

Voorloopdetachering

Bij veel detacheringspartijen (en ook bij WisePeople) is het in overleg mogelijk om na een afgesproken aantal gewerkte uren de medewerker over te nemen. Dit heet voorloopdetachering. In zo’n geval kun je de detacheringsperiode zien als een extra lange proeftijd waarin je de marketingprofessional en zijn/haar skills écht goed leert kennen. Mocht het van beide kanten een match zijn, kun je de professional alsnog zelf in dienst nemen.

Vooroordeel 4
Detachering leidt tot kennisverlies binnen het bedrijf

Natuurlijk wil je als manager of directeur dat waardevolle kennis binnen jouw team behouden blijft. Als iemand het bedrijf relatief snel verlaat na afloop van een opdracht, dan ben je die kennis kwijt, toch? Integendeel! 

Bron van kennisdeling en coaching

Detacheerders brengen juist ontzettend veel marketingkennis jouw organisatie binnen. Bovendien delen ze hun kennis en vaardigheden graag. Aangezien een gedetacheerde volledig bezig is met het project, kan deze voldoende tijd vrijmaken voor kennisoverdracht. Ze kunnen jouw vaste medewerkers trainen en coachen, waardoor je team uiteindelijk sterker wordt. Ook weet je vooraf wat de einddatum is en wanneer je dus moet beginnen met overdragen. Dit in tegenstelling tot vaste medewerkers die hun contract opzeggen en slechts een paar weken hebben om jarenlange kennis over te dragen. Detachering is dus juist een heel mooie kans om kennisdeling te bevorderen.

Vooroordeel 5
Detachering is veel ‘gedoe’ voor een relatief korte periode

Ook dit laatste vooroordeel is niet waar, het zal je juist enorm veel tijd besparen. Niet alleen op het gebied van recruitment, maar ook bij de financiële administratie en het inwerken. Waarom? 

Overname wervingsproces

Ten eerste neemt een detacheringspartner zoals WisePeople een groot deel van het wervingsproces van je over. Denk aan het opstellen van een functieprofiel en vacaturetekst, het uitzetten van de vacature in hun netwerk, het beoordelen van binnengekomen sollicitaties en de eerste telefonische kennismaking met mogelijk geschikte kandidaten. Jullie hoeven enkel met de meest geschikte kandidaten een gesprek te voeren. 

Minder administratie

Ten tweede scheelt detachering je veel administratief werk. Natuurlijk onderteken je een overeenkomst met de detacheringspartij, maar zij regelen vervolgens alles met de werknemer, zoals je ook bij het 1e vooroordeel hebt kunnen lezen. 

Korte inwerkperiode

Ten derde valt de inwerkperiode van marketing detacheerders reuze mee. Het zijn vaak mensen die ervaring hebben en makkelijk hun plek weten te vinden binnen de organisatie. Ze leren snel mensen kennen, hebben vlot de processen en cultuur binnen de organisatie door en stellen zich flexibel en zelfstandig op bij verschillende omgevingen en persoonlijkheden. Omdat ze gewend zijn om steeds nieuwe opdrachten te starten, zijn ze sneller ingewerkt dan vaste medewerkers die jarenlang bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt.

.

.

"Als je het lastig vindt om marketing kandidaten inhoudelijk te beoordelen, dan werkt detachering juist heel goed. Als je iemand tijdelijk in dienst krijgt kun je écht ervaren of diegene bij je bedrijf past."
- Marc ter Horst, Marketing Manager bij DSIT

In het kort

  • Detachering is per saldo niet duurder dan iemand zelf in dienst nemen, omdat alle bijkomende kosten en risico's zijn inbegrepen.
  • Gedetacheerde marketeers kunnen net zo betrokken zijn bij jouw organisatie, mits je daar zelf ook moeite voor doet.
  • Detachering is een prima oplossing voor lange termijn, als parttime specialisme en/of om een kandidaat eerst beter te leren kennen.
  • Door detachering haal je veel nieuwe marketingkennis jouw organisatie binnen.
  • Detachering scheelt een heleboel tijd en moeite bij het werven, het inwerken en de administratie.

Conclusie

Nu we deze vooroordelen over detachering achter ons kunnen laten, kunnen we focussen op de voordelen die het brengt. Detachering is een waardevolle strategie om flexibiliteit, marketing expertise en efficiëntie in je organisatie te brengen. Met de juiste partner aan je zijde hoef je je geen zorgen te maken. Detachering biedt transparantie, betrokkenheid, flexibiliteit, kennisoverdracht en ontzorging op administratief vlak. Dus overweeg detachering zeker als een slimme strategische zet om jullie uitdagende marketingdoelen te behalen.  

Hulp nodig bij het vinden van digital professionals?

Goede digital professionals vinden en binden is ontzettend lastig. WisePeople heeft het netwerk, de wervingskracht en vakkennis om de juiste match te maken voor jouw organisatie. Door onze specialistische ervaring in marketing, sales & technology weten we als geen ander welke skills jouw organisatie nodig heeft. Nu en in de toekomst.

Alles voor opdrachtgevers >