De perfecte match - Interview met Wegter Home

Voor werkgevers is de krapte op de arbeidsmarkt een steeds grotere uitdaging. Zo vond ook Wegter Home, gespecialiseerd producent van porseleinen serviesgoed, het lastig om de (juiste!) medewerker te vinden. Het bedrijf gooide een aantal jaren geleden het roer om en besloot zich te richten op de internationale markt. En dat vroeg om uitbreiding van het marketingteam. Aan WisePeople de taak een ervaren E-commerce Manager voor hen te vinden.

Starten met webshop en marketplaces 

Om op internationale schaal te groeien moest de de e-commerce afdeling versterkt worden. Zo kwam Wegter Home in contact met WisePeople en namen zij samen de personeelsbehoefte onder de loep. De concrete vraag bleek uitgebreider te zijn dan enkel de behoefte aan een nieuwe e-commerce collega. De e-commerce doelstellingen van Wegter Home vroegen om strategische planning. De specialisten van digital agency Adwise, zusterorganisatie van WisePeople, haakten aan en creëerden de roadmap die deze internationale groeiambities zou realiseren. 

Bert: "We stonden op het punt om flinke stappen te zetten. We zouden starten met een eigen webshop en onze producten verkopen via grote internationale marketplaces. Maar er miste nog iets, of liever gezegd: iemand. Namelijk iemand die ons operationeel kon ondersteunen in deze ontwikkelingen en de leiding zou nemen over een compleet nieuwe e-commerce afdeling."

Zo begonnen Sanne en Elina van WisePeople met de zoektocht en spraken zij naast Digital Masterminds uit onze eigen community ook veel nieuwe e-commerce professionals. Bert: "WisePeople heeft een groot netwerk van digital vakspecialisten, dus we hadden er vertrouwen in dat ze ons konden helpen met het vinden van de juiste match."

Functieprofiel is maatwerk

Uit de selectieprocedure kwamen een aantal geschikte kandidaten die werden voorgesteld aan Wegter Home. Bert: "Om te kunnen bepalen welk type persoon functie-inhoudelijk de beste match is, moet het duidelijk zijn welke doelen we willen bereiken. Op basis van deze doelen kan een duidelijk functieprofiel worden vastgesteld. Zo’n functieprofiel is maatwerk en WisePeople wist welke skills wij nodig hadden om onze e-commerce doelen te realiseren. Op die manier ga je de gesprekken met kandidaten aan met een heldere visie voor ogen. Zo is het voor kandidaten duidelijk welke rol vervuld moet worden en kunnen zij concreet toelichten waarom zij precies in deze rol passen." 

Frisse nieuwe blik 

Door de samenwerking met WisePeople wist Wegter Home precies wat ze zochten. Tijdens de gesprekken sprong er dan meteen ook duidelijk een kandidaat uit: Karel. Bert: "Binnen een paar seconden was het duidelijk dat hij de perfecte match was. We zochten iemand met nieuwe kennis en inzichten die een frisse blik kon werpen op onze huidige bedrijfsvoering. Karel paste perfect in dit plaatje! Wij hadden expertise nodig en Karel was heel overtuigend."

Missie geslaagd

Of we kunnen spreken van een geslaagde match? Bert: "Absoluut! We hadden één doel: het vinden van een goede E-commerce Manager. Dat is gelukt. In de huidige markt is het vinden van een geschikte kandidaat een hele opgave. Als we in de toekomst weer op zoek zijn naar een marketing professional gaan we zeker weer de samenwerking aan met WisePeople. Aan alle organisaties die opzoek zijn naar versterking binnen hun marketingteam: dit is een aanrader!"

Meer weten?

Ook op zoek naar een digital professional die het verschil kan maken in jouw organisatie? WisePeople helpt je graag om de perfecte match te vinden. Er zijn verschillende opties mogelijk: op basis van Inhouse Services, Detachering en Executive search. We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we kunnen helpen.

Neem contact met ons op >