Nieuwe baan? Doe deze dingen vooral niet!

Een goede start maken op een nieuwe werkplek, dat wil toch iedereen? Maar hoe doe je dat precies en waar moet je op letten? Veel mensen trappen in dezelfde verraderlijke valkuilen die je kunt tegenkomen tijdens de eerste week op een nieuwe werkvloer. Wij hebben de vier grootste valkuilen voor je op een rij gezet. Voorkom dat je erin struikelt en maak een vliegende start!

#1. Jezelf te snel willen bewijzen 

Het is begrijpelijk dat je graag meteen wilt laten zien wat je in huis hebt zodra je je nieuwe werkplek betreedt. Je hebt ervaring, ideeën en weet hoe dingen werken. Het is verleidelijk om vanuit je enthousiasme meteen jouw inzichten over marketing met iedereen te delen, maar houd even de rem erop. Neem de tijd om te observeren, alle nieuwe informatie in je op te nemen en het bedrijf te leren kennen. Elke organisatie heeft zijn eigen unieke dynamiek en geschiedenis en je hebt nog niet gezien hoe alles hier in zijn werk gaat. 

De gouden tip? Luister. Luister meer dan dat je praat tijdens je eerste week. Wil je toch je ideeën delen, vraag jezelf dan eerst af: draagt wat ik wil zeggen echt iets waardevols bij aan dit gesprek, of is het vooral enthousiasme? En staat de persoon met wie ik het deel open voor mijn bijdrage, of kan hij/zij zich misschien aangevallen voelen? Onthoud: je hebt de tijd, dus zet die behoefte om jezelf meteen te bewijzen even op pauze en maak eerst een goede inschatting van waar jouw specifieke kennis en ervaring écht het verschil kunnen maken. 

#2. Steeds over je vorige werkgever praten 

Het zit in onze aard om de dingen die we meemaken te refereren aan het bekende, maar pas op dat je de omstandigheden (en marketingstrategie / marketingcampagnes) bij je nieuwe werk niet blijft vergelijken met je vorige werkgever. Natuurlijk, je eerdere werkervaring heeft je gevormd, maar het is niet zo verstandig om je vorige werkgever te benoemen bij elk overleg - of dat nou in positieve of negatieve zin is. Je nieuwe collega’s willen waarschijnlijk niet constant weten hoe de zaken daar liepen, en als je blijft refereren aan je vorige baan, kan dit de indruk wekken dat je niet volledig toegewijd bent aan je nieuwe baan. 

Daarnaast is het niet professioneel om je oude werkgever zwart te maken. Want dat komt over alsof je ook zo over je huidige werkgever gaat praten als je hier weer weg zou gaan. Je bent vertrokken met een reden, nu is het tijd om je aan te passen aan de cultuur en uitdagingen van je nieuwe werkplek. 

#3. Vergeten om nieuwe relaties op te bouwen

In de hectiek van je eerste week is het gemakkelijk om te vergeten, maar pas op dat je niet meteen de werkmodus induikt en te weinig tijd steekt in het opbouwen van relaties met je collega’s. Succes in je nieuwe werkomgeving is niet alleen afhankelijk van wat je doet, maar ook van wie je kent. Als je dingen gedaan wil krijgen, moet je credits opbouwen bij je nieuwe collega’s. Een koffiemomentje inplannen met je collega’s gaat je daarom echt veel opleveren. 

Zet één-op-één ontmoetingen op je prioriteitenlijstje. Jouw directe teamleden en leidinggevende mogen hierop sowieso niet ontbreken, net als andere collega’s met wie je vaak zult samenwerken. Leer ze kennen buiten de context van je werkzaamheden. Observeer en leer de onderlinge verhoudingen kennen, zodat je doorkrijgt met wie het nog wel eens handig kan zijn om om de tafel te gaan zitten.  Als de organisatie niet met introducties komt, aarzel dan niet om het zelf te initiëren. Dit soort pro-activiteit wordt vaak erg gewaardeerd!

#4. Op de zaken vooruit lopen 

Ja, je wilt misschien die salarisverhoging of die promotie, maar het is wel belangrijk om een realistische kijk te houden op je verwachtingen van je nieuwe baan. Je bent net begonnen en hebt tijd nodig om te groeien in je rol en te laten zien wat je in huis hebt. Hoewel het geweldig is dat je doelen en ambities hebt, is het niet handig om meteen al heel veeleisend te zijn en jezelf voorbij te rennen. Vragen als ‘’Wanneer krijg ik salarisverhoging?’’ of ‘’Wanneer word ik manager?’’ kun je tijdens je eerste weken beter nog even achterwege laten. Net als het uitspreken van jouw managementambities richting teamgenoten die er al langer zitten dan jij. Niet zo sjiek. Laat in plaats daarvan je prestaties spreken voor de kansen die je zoekt. 

Op zoek naar een nieuwe baan?

Ben jij op zoek naar die nieuwe baan, en wel in marketing? Bekijk dan onze tips voor een up-to-date LinkedIn profiel. Én maak een vrijblijvende afspraak met WisePeople ;-) Wij helpen om jouw ambities te ontdekken én waar te maken. Zodat je betekenisvol, uitdagend werk kunt doen waarmee je jezelf én de organisatie op voorsprong zet.  Bekijk onze actuele vacatures of schrijf je in voor onze job alert om geen enkele vacature te missen. 

Nog geen duidelijk beeld van wat je wil? Zo helpen wij jou verder!