Ga het gesprek aan! - Interview met E-Commerce Manager Roy

Elke verandering brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Roy, E-commerce Manager bij Wegter Grootverbruik, stond open voor nieuwe kansen, zonder actief op zoek te zijn naar een nieuwe baan. Zijn pad kruiste met WisePeople, wat hem een onverwachte nieuwe uitdaging voor zijn carrière bracht. Roy’s motto vat het treffend samen: praten kan altijd!

Praten kan altijd

Sanne van WisePeople had via een collega van zusterbedrijf Adwise vernomen dat Roy een ervaren e-commerce specialist is, iemand die goed in WisePeople’s pool van digital masterminds zou passen. Toen Sanne hem belde, had Roy niet per se het gevoel dat hij weg wilde bij zijn vorige baan. Roy is in 2019 in Overijssel komen wonen, toen ervaarde hij dat er niet veel leuke vacatures waren die bij hem pasten. Destijds heeft hij zich voorgenomen om daarom altijd open te staan voor nieuwe kansen. Vanuit die gedachte ging Roy in gesprek met WisePeople. 

Eenmaal bij WisePeople aan tafel wist Roy niet helemaal wat hij kon verwachten. ‘‘Het verbaasde me dat er twee personen tegenover me zaten, namelijk Sanne en Sascha. Ik was positief verrast. Ons gesprek stond in het teken van mij, mijn ambities en de rol en werkomgeving die bij mij passen. Onverwachts werd er aan het eind van het gesprek een vacature voorgesteld. Dit was niet de intentie van het gesprek, maar het bleek dat deze vacature wel écht goed bij mij paste.”

Een interessante vacature 

In de nasleep van het gesprek besloot Roy om wat dieper onderzoek te doen naar het voorgestelde bedrijf, Wegter Grootverbruik. 

Roy: “Als WisePeople het bedrijf niet aan mij had voorgesteld, was ik waarschijnlijk nooit met Wegter in aanraking gekomen. Maar de enthousiaste presentatie én de rol die beschikbaar was, namelijk E-commerce Manager, trokken mijn aandacht. Ik was nieuwsgierig geworden en wilde op zijn minst een eerste gesprek met ze aangaan. Want pas dan kun je een goed oordeel vormen.’’

Tijdens het eerste gesprek met Wegter maakte de Commercieel Directeur, Guy, tijdens zijn vakantie tijd vrij om online aanwezig te kunnen zijn. Deze start bleek al snel een goede afspiegeling van de flexibele en toegankelijke sfeer die het bedrijf uitstraalt. Roy merkte direct dat hij zichzelf kon zijn, dat de sfeer vriendschappelijk was en dat er ruimte was voor een grapje. Roy: “Ik kreeg meteen het gevoel dat dit een bedrijf was waar ik ook een hoop lol zou kunnen maken. De klik was er gelijk.”  

Partner in crime 

Na de ontmoeting met Wegter was Roy overtuigd dat deze baan perfect bij hem paste. Hij zegde andere lopende sollicitaties af en besloot er alles aan te doen om deze baan te krijgen. De aanwezigheid van WisePeople’s Sascha gedurende de gesprekken hielpen hem hierbij. 

Roy: “Sascha heeft mij goed geholpen en voelde de situatie goed aan. Dat ik met haar kon sparren maakte echt het verschil. Ze beantwoordde vragen die ik achteraf nog had en gaf updates over wat er achter de schermen gebeurde. Omdat ik wist dat er nog een andere kandidaat in de race was, was deze informatie erg belangrijk voor me. Ik wilde graag zekerheid over mijn kansen voordat ik meer tijd investeerde om de baan te bemachtigen. Hoewel Sascha me geen garanties kon geven, kon ze me wel eerlijk vertellen dat ik daadwerkelijk veel kans maakte.”

Unieke ervaring 

En dat bleek. Roy sleepte de baan in de wacht en zit als E-Commerce Manager bij Wegter Grootverbruik enorm op z’n plek. Hij reflecteert op zijn ervaring met recruiters en geeft aan vaak het gevoel te hebben gehad dat het meer draait om het sluiten van deals dan om persoonlijke aandacht. 

De aanpak van WisePeople was daarentegen anders dan hij gewend was. Roy vertelt: “In mijn carrière ben ik aardig vaak in contact gekomen met recruiters. Ik vind het interessant om te ontdekken hoe bedrijven te werk gaan. De manier waarop WisePeople vanaf het eerste gesprek tot het eind betrokken is, kun je wel uniek noemen. Er werd ruimschoots tijd genomen om te begrijpen wie ik ben, wat mijn ambities zijn en wat bij mij past.”

Neem het heft in eigen handen 

Zou Roy WisePeople aanraden aan andere marketing professionals? Volgens hem is het belangrijk om jezelf open te stellen voor nieuwe kansen. “Ik geloof in de maakbaarheid van je eigen carrière. Hulp hierbij is zeer waardevol wanneer er oog is voor jou als persoon zonder het gevoel te hebben dat er aan jou geld verdiend moet worden. In dat geval zou ik WisePeople zeker aanraden aan anderen.” 

Zijn nieuwe Wegter-collega Guy voegt hieraan toe: “Ambitie en nieuwsgierigheid moeten vanuit jezelf komen. Als je merkt dat je niet helemaal tevreden bent in je huidige baan, is dit juist een kans voor nieuwe mogelijkheden.” 

Guy was vanuit Wegter Grootverbruik betrokken bij het aanstellen van Roy als nieuwe E-commerce Manager. Benieuwd hoe hij deze zoektocht ervaren heeft? Lees hier het interview met Guy.

Het advies is duidelijk: sta open voor nieuwe kansen! Sta jij net als Roy open voor een nieuwe uitdaging? Wij helpen je om jouw ambities te ontdekken én waar te maken! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. 

Weet je al precies wat je wilt? Kijk dan eens bij onze actuele vacatures en opdrachten.