DE BESTE LEES-, KIJK- EN LUISTERTIPS VOOR DE ZOMERVAKANTIE

De zomer is hier, en hoewel het weer dat soms lijkt te vergeten, hebben we nog steeds heerlijke dagen vol vrije tijd! Geen wekkers, geen to-do-lijstjes, maar alle ruimte om je tijd in te vullen zoals jij dat wilt. Maar wacht even voordat je jezelf verliest in die stapel romans, Netflix series of je favoriete muziekalbums. Wij hebben namelijk een lijst samengesteld met inspirerende boeken, TED Talks en podcasts waarmee je jouw persoonlijke én professionele ontwikkeling een boost geeft! Of je nou op zoek bent naar een dosis inspiratie, luchtige entertainment of nieuwe (marketing) kennis, deze zorgvuldig geselecteerde tips zijn jouw ideale reisgenoten.

Boekentip: Saving time - Jenny Odell
We beginnen met een boek dat je helpt om te ontsnappen aan de drukte van het alledaagse leven. Het nieuwste boek van Jenny Odell, ‘Saving Time’, neemt je mee op een eye-opening reis om te ontdekken hoe we onze tijd eigenlijk echt willen invullen. Ze daagt onze huidige kijk op productiviteit en efficiëntie uit en geeft ons een kostbaar idee mee: het idee van meer vrijheid. Vrijheid om te creëren en te genieten van de dingen die ons leven echt waardevol maken. Pak Saving Time op en laat je inspireren om eens helemaal uit te zoomen en te ontdekken welke activiteiten echt betekenisvol zijn voor jou.

Boekentip: Omringd door idioten - Thomas Erikson
Voor degenen die behoefte hebben aan betere communicatie op kantoor, hebben we de perfecte boekentip: ‘Omringd door idioten’ van Thomas Erikson. Terwijl je thuis zit of op een zonnige bestemming, ver weg van de hectiek van het kantoorleven en even niet omringd bent met idioten, is dit het ideale moment om jezelf voor te bereiden op een betere omgang met je collega’s als je weer terugkeert naar kantoor. 

In dit boek ontdek je hoe mensen verschillende persoonlijkheden hebben die hun communicatiestijl beïnvloeden. Van energieke rode en enthousiaste gele types tot rustige groene en analytische blauwe types, je leert ze allemaal kennen. Terwijl jij geniet van je favoriete drankje en ontspant, is schrijver Thomas Erikson jouw gids om soepeler en effectiever te communiceren met je collega’s, zodat jullie straks beter samenwerken dan ooit tevoren!

Boekentip: Ontdek wat je echt wilt - Brigitte van Tuijl
En wat dacht je van een boek dat je helpt om jouw diepste verlangens en passies te ontdekken? Terwijl jij je batterijen oplaadt tijdens je vakantie kun je de ruimte nemen om na te denken over waar je staat en waar je naartoe wilt. In ‘Ontdek wat je echt wilt’ krijg je inzichten en tools aangereikt om te ontdekken wat jouw doelen en dromen zijn en hoe je deze na kunt jagen. En weet je wat het mooie is? Na de vakantie kun je vol nieuwe energie en motivatie aan de slag gaan met deze frisse ideeën en nieuwe doelen.


Ben jij niet zo’n boekenwurm? Misschien word je dan blijer van deze inspirerende TED Talks.

TED Talk: The real reason you feel so busy and what to do about it
We zijn er allemaal schuldig aan; als iemand vraagt hoe het gaat, zeg je ‘druk’. Wat drijft ons om te streven naar die eindeloze productiviteit en die constante rush? 

Het antwoord zit dieper dan je misschien denkt. We willen eigenlijk onze status tonen, onzekerheid voorkomen, en/of verdoving vinden tegen zaken die we liever niet onder ogen komen. Deze korte maar krachtige TED Talk windt er geen doekjes om en maakt je er bewust van dat jij zelf de touwtjes in handen hebt. Want iedereen zegt dat hij/zij minder druk wil zijn, maar als we dat écht willen bereiken, moeten we eerlijk zijn over wat ons motiveert en zelf andere keuzes maken.

TED Talk: How to calm your anxiety - from a neuroscientist
En omdat we willen dat je de hele zomer ontspannen blijft, tippen we ook een TED Talk om je te helpen angst en stress onder controle te krijgen. Want als je dan toch aan het genieten bent van een zorgeloze zomer, waarom dan niet gelijk de praktische tools aangrijpen om deze innerlijke rust te behouden? 

Zeker als je een baan hebt waarbij je veel in je hoofd bezig bent, loop je het risico om de connectie met je lichaam kwijt te raken. Het heeft niks met zweverigheid te maken om hier iets aan te doen! Deze neurowetenschapper geeft in de TED Talk ‘How to calm your anxiety’ twee bewezen tips die elk op een andere manier ons zenuwstelsel kalmeren: de ‘boxed’ ademhalingstechniek en de kortdurende lichaamsbeweging. Geen rocket science, maar wel goed om even aan herinnerd te worden.

TED Talk: What’s your happiness score?
Geluk is belangrijk! Daarom raden we ‘What’s your happiness score?’ aan. Deze TED Talk leert je hoe kleine veranderingen in je dagelijkse routine een groot verschil kunnen maken in jouw geluk. 

De spreker beschrijft de ‘Personal Moral Inventory’ waarvan de vier onderdelen samen de sleutel zouden vormen tot geluk. Nu is geluk natuurlijk niet zomaar plat te slaan tot een recept met 4 ingrediënten. Toch vinden we het een waardevol inzicht, omdat we al snel geneigd zijn om ons nóg meer te richten op zaken die al goed gaan, terwijl dat onderaan de streep niet bijdraagt aan meer geluk. Als je benieuwd bent naar wat wél impact maakt op ons geluk, dan vind je deze TED Talk vast interessant.

Toch (een deel van) je tijd nuttig gebruiken deze vakantie? Grijp dan je koptelefoon en bouw luierend in het zonnetje of op de bank aan jouw marketingkennis met deze podcasts. 

Podcast: Revenue Lab
Revenue Lab’ neemt je mee door de wereld van marketing en bedrijfsgroei. Laat je inspireren door praktische tips, diepgaande inzichten en boeiende gesprekken met experts uit de branche. Of je nu een ervaren marketeer bent of gewoon jouw marketingvaardigheden wilt aanscherpen, deze podcast heeft voor ieder wat wils.

Waarom van alle marketing podcasts juist deze de moeite waard is? Revenue Lab gaat verder dan alleen het delen van theoretische concepten; het is gericht op meetbare resultaten en bewezen methoden die je B2B-marketing naar een hoger niveau tillen. Je leert hoe je jouw eigen revenue-succesformule kunt creëren op basis van real life casestudy’s. Met meer dan 100 cases is deze podcast een ware schatkamer voor marketeers!

Podcast: CRO Cafe
Deze is voor de CRO Marketeers onder ons. Klaar om de wereld van conversie en klantbelevingsoptimalisatie nog verder te ontdekken? Luister dan naar deze prijswinnende (Engelse) podcast boordevol real life cases. 

In ‘CRO Cafe’ worden nieuwe trends, tactieken, tools en opmerkelijk werk van mensen en bedrijven in de wereld van CRO onthuld. Experts uit het veld halen alles uit de kast om jou up-to-date te houden en te voorzien van inspiratie voor jouw eigen optimalisaties.

Podcast: Punt aan de lijn
Voor de content marketeers en copywriters past ‘Punt aan de lijn’ ongetwijfeld beter in hun straatje. 

Of het nu gaat om het creëren van boeiende content, het schrijven van overtuigende koppen, het optimaliseren van je online aanwezigheid of het vergroten van de impact van jouw communicatie, deze podcast biedt waardevolle inzichten en praktische tips. Met deze best practices om jouw content en copy te versterken keer je na de vakantie met nieuwe inspiratie terug naar je werkplek.

Extraatje: De Adwise Podcast 
Tot slot hebben we nog een extraatje: de podcast ‘Digital Brains’ van Adwise. We kunnen de kans natuurlijk niet laten schieten om de podcast van ons zusterbedrijf Adwise voor te stellen. 

Onze collega’s praten je bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van online marketing, digital en tech. Dit is je kans om in de hoofden van marketingexperts te gluren en de geheimen van succesvolle campagnes te ontdekken. 

Voor alle marketeers die dromen van epische campagnes, ondernemers die de digitale wereld willen veroveren, of tech-liefhebbers die op zoek zijn naar een digitale dosis kennis… dit is de podcast voor jullie!

Waar je ook voor kiest deze zomer, we hopen dat deze tips je vakantie nog zonniger maken!

Ben je door al deze nieuwe inzichten geïnspireerd geraakt om een nieuwe stap te maken in jouw carrière op het gebied van marketing, sales of een andere digitale rol? Kijk dan eens bij onze actuele vacatures. Misschien zit er wel die ene baan tussen die precies bij jou past. Kun je nog wat hulp gebruiken bij het ontdekken wat je nou écht wil? Ontdek wat we voor je kunnen doen op het gebied van carrière coaching.