Écht opvallen met je LinkedIn-profiel: 7 tips

Vandaag is het Social Media Dag; een dag waarop de impact van social media wereldwijd gevierd wordt. Via social media communiceren we super makkelijk en snel met de hele wereld. Jouw profielen kunnen enorm bijdragen aan jouw personal branding, maar ook als werknemer. LinkedIn is bij uitstek hét social media kanaal waarmee je jezelf goed in de markt kunt zetten. Met deze 7 tips onderscheid jij je online van al jouw concurrenten op de arbeidsmarkt!

1. Een professionele profielfoto 

Het belangrijkste onderdeel van je LinkedIn-profiel: je profielfoto. Met je profielfoto maak je een eerste indruk bij bedrijven en recruiters die jouw pagina bezoeken. En die is super belangrijk! Het bepaalt voor een groot deel je geloofwaardigheid en professionaliteit. Maak een goede eerste indruk en gebruik een professionele foto van jezelf. Kies voor een portretfoto waar je gezicht duidelijk op staat, en ga voor een rustige achtergrond.

2. Een sterke headline 

De regel die onder je profielfoto en naam staat, de headline, is je functieomschrijving. Als je een functie toevoegt in je profiel, gebruikt LinkedIn deze automatisch als je headline. Echter kun je deze regel herschrijven en personaliseren. Gebruik bijvoorbeeld termen die je functie of droombaan omschrijven, want recruiters zoeken op functietitels. Bedenk dus goed op welke kernwoorden jij gevonden wilt worden, en gebruik een zin die duidelijk laat zien wie jij bent en wat je doet. 

3. Een duidelijke samenvatting

Gebruik je paginasamenvatting als elevator pitch! Je hebt vast wel eens van deze term gehoord: de elevator pitch is een korte, krachtige en complete presentatie van jouw toegevoegde waarde voor een bedrijf. Laat zien wat jij écht bijdraagt, welke successen je hebt geboekt en wees hier vooral niet te bescheiden. Let ook hier op de woorden die je gebruikt. Gebruik je termen die je droombaan omschrijven, dan word je hier ook op gevonden door recruiters. Maak je tekst zo enthousiast mogelijk, zo laat je zien dat je plezier hebt in je werk!

4. Vraag anderen om te reageren op jouw profiel 

Vraag aan mensen binnen je netwerk of ze willen reageren op jouw profiel. Ze kunnen bijvoorbeeld jouw vaardigheden onderschrijven. De vaardigheden die het meest onderschreven worden, komen bovenaan te staan in je profiel en vallen meteen op. Deze aanbevelingen bevorderen jouw geloofwaardigheid. Een heel waardevol onderdeel van je profiel dus!

5. Check: is alles duidelijk 

Is jouw LinkedIn-profiel helemaal compleet? Ga na of alle informatie duidelijk en bondig beschreven is. Ben je tevreden met de uitstraling van je profiel? Vind je deze professioneel genoeg? Zijn je contactgegevens aangevuld en up-to-date? Check ook of je profiel persoonlijk en onderscheidend is. Stel een achtergrondfoto in die laat zien wie jij bent. Ook door creatief te zijn in je taalgebruik en te schrijven vanuit de ik-vorm, geef je je profiel meer persoonlijkheid.

6. Een groot netwerk

Heb je minder dan 50 volgers op je LinkedIn-profiel? Dit kan een verkeerd beeld geven, en dit wil je natuurlijk vermijden. Verstuur uitnodigingen naar mensen die je kent en vergroot jouw netwerk.

7. Deel content en volg relevante profielen 

Onze laatste tip: wees actief! Deel relevante berichten binnen de branche waarin jij actief bent, of kies ervoor om zelf een creatieve bijdrage te schrijven. Zo toon je jouw expertise en laat je zien dat jij enthousiast bent over je vak. Dit zijn de meest gewilde kandidaten! Volg ook profielen van bedrijven die aansluiten bij jouw interesses. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en zie je betekenisvolle vacatures voorbijkomen. 

Is jouw LinkedIn-profiel helemaal up-to-date, en sta jij open voor een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt? Ben je nieuwsgierig wat de markt jou te bieden heeft? Bij WisePeople helpen wij je bij het maken van een nieuwe stap in jouw carriėre op het gebied van digital marketing. Stuur ons een berichtje, we gaan graag met je in gesprek!